Arxiu anual 2022

JubicatFP segueix ajudant al lliurament de vehicles per als centres que imparteixen el cicle d’automoció .

L’Associació JubicatFP en la seva tasca de col·laboració amb la Formació Professional, ha ajudat al lliurament d’un nou vehicle del “pla Renove” . En aquesta ocasió gracies a les gestions fetes per membres de l’Associació,  els alumnes del cicle d’Automoció de l’INS Guineueta de Barcelona han rebut un cotxe marca Renault Scenic que els faclitarà la realització de les seves pràctiques.

La dificultat de gestió en aquest cas, ve donada pel fet de que el vehicle havia d’estar donat de baixa definiva, per tal de poder aprofitar el “pla Renove”  d’ajudes de l’Estat, i per això el que per normativa calia, és que un centre de tractament el certifiques com a descontaminat.

Les gestions s’han fet conjuntament amb l’INS Guineuta en les instancies corresponents per tal de que el vehicle no fos desballestat i es pogués aprofitar per finalitats didàctiques.

Si heu de fer el desballastament d’un cotxe que heu d’entregar pel pla “Renove”, us podeu posar abans en contacte amb JubicatFP (associacio@jubicatfp.cat) , que sense que perdeu la bonifiació, intentarem veure si es pot aprofitar per la realització de pràctiques dels alumnes d’algún dels centres de Formació Professional que tenen el cicle d’Automoció, fent totes les gestions necessàries per tramitar el procés de manera legal.

JubicatFP estará present a la XX Jornada de Qualitat a l’Ensenyament

Com en ediucions anterior, membres e JubicatFP estaran presents en l’edici{o XX de la Jornada de Qualitat a l’Ensenyament que es celebrará en doble modalitat presencial i online el proper dia 10 de novembre (dijous) del 2022 a les instal.lacions de l’hotel Exe Campus de Bellaterra.

Tota la infpormaci{o de la Jornada la trobareu en aquesta web . JubicatFP tindrá doble aportaciño, per una banda estarem presents coordinant la taula en l{inia  “Q. Associació de professorat jubilat d’FP: activitats, orientació i serveis a centres” . Us podeu inscriure  a les taules en linia, des d’aquest enllaç ( fins al 6 de novembre de 2022)

D’altra banda també membres de l’associació, participaran com a membres de JubicatFP en diverses taules relacionades especialment amb l’orientació professional presentant un dels projectes que tenim com es el FPOrienta. Si us voleu inscriure en les taules presencials, l‘enllaç d’inscripció el trobareu aquí.  fins al 6 de novembre de 2022

Si voleu assitir a la taula de l’associació, una vegada inscrits , si us han assignat la taula “Q. Associació de professorat jubilat d’FP: activitats, orientació i serveis a centres” , el dia abans de la jornada rebreu un correu confirmant l’assignació i l’enllaç per conectar-vos a la sesssió que està prevista que s’inicii a les 10.50h .

També volem oferir, a un col·lectiu més general, la nostra visió des de l’experiència que creiem d’especial interès davant de la incertesa actual .

Aquest any presentem dues ponències dels companys:

Josep Rodríguez Febrer – L’oferta educativa d’FP, una visió de futur mirada des de l’experiència. Ex responsable de planificació de la DG FP.

Una mirada a com a estat l’oferta educativa a l’FP, la seva evolució i la seva projecció de futur.

 Juan Hidalgo Ricard – La jubilació, una nova oportunitat.  Ex coordinador de FP de Barcelona  

La jubilació ens ofereix una nova visió global de les pràctiques quotidianes que hem portat durant tota una vida. Compartir-les amb les generacions més joves que estan en actiu és una gratificant experiència i una manera de donar-li una gran utilitat.

Es una trobada virtual. 

En arribar al moment de la jubilació, no tothom te les mateixes expectatives en la seva etapa de jubilat/da, però si que es posa de manifest que entre els docents de la FP es produeix una voluntat de poder aportar el bagatge acumulat al llargs dels anys d’experiència professional.

El perióde Covid-19 ha representat una gran dificultat per la divulgació del que representa l’Associació de Professors de FP Jubilats, superara ja l’etapa pandemica , l’associacíó està ja obrint els camins que tenia plantejats , i de manera destacada, la signatura d’un conveni amb el Departament d’Ensenyament , representarà un pas endavant molt significatiu, perque donarà cobertura a les actuacions que es facin des de l’Associació en benefici de la FP del país i d’altra banda el Departament podrà també compta amb el suport de la nostra associació.

 

El company Hipòlit Diaz ha escrit un llibre tècnic per la Família professional de Transport i manteniment de vehicles

El company i membre de l’JubicatFP, Hipòlit Diaz ha escrit un llibre tècnic “Pass Thru“, que creiem que pot ser de gran interès per els companys de la Família professional de Transport i manteniment de vehicles.

Pass Thru

El llibre que porta per títol “Pass Thru , en referència al dispositiu de pas del mateix nom, que  s’utilitza juntament amb un ordinador per re programar els mòduls de control del vehicle a través del port OBD-II / CAN bus . 

Cada fabricant té el seu propi tipus, però SAE International va estandarditzar els requisits universals J-2534 el 2004, exigint que tots els fabricants permetessin que els vehicles venuts als Estats Units d’Amèrica i Europa acceptessin la reprogramació del tren motriu mitjançant paràmetres universals específics.

En el llibre es troba  informació sobre:

 • Procés de registre a cada marca.
 • Requisits tècnics informàtics necessaris.
 • Via d’accés als manuals tècnics de reparació i diagnòstic.
 • Via d’accés als esquemes elèctrics
 • Programes i requisits per al diagnòstic original de cada fabricant
 • Preus dels serveis oferts per cada fabricant.

Aquest llibre es pot obtenir a traves de Amazon, en versió per Kindle (15€) i en verisó paper (23.99€)

Amazon 

Xerrades per a persones a punt de jubilar-se

Ens adrecem  des de l’associació de jubilats de formació professional JubicatFP a les persones que estan a punt de jubilar-se o que ja estan jubilades per oferir’ls unes trobades telemàtiques per parlar d’aquesta nova etapa de la vida i els reptes que comporta.

Tenim previst fer dos torns en aquest periode :

 • Primer torn: dimarts 5 de juliol del 2022 a les 11 hores
 • Segon torn: dijous 7 juliol del 2022 a les 17 hores

A la xerrada telemàtica pensem parlar de:

 • Presentació de l’associació.
 •  Reptes que presenta la realitat de la nova situació com a persona jubilada.
 •  Com aprofitar l’expertesa adquirida una vegada jubilat.
 •  Atendre les preguntes que pugueu formular.

Inscripció a la Xerrada

Xerrades JubicatFP

Si voleu contactar amb nosaltres:

Per correu electrònic  jubicatfp@gmail.com

Telèfon  608 69 0170

 

 

 

El diari de l’FP es fa ressò de la tasca de JubicatFP

En la seva edició del 7 d’abril del 2022 , el redactor Bernat Ferrer  fa un extens reportatge al diari de l’FP sobre els inicis de JubicatFP i  com actualment l’Associació s’ha centrat en un dels seus projectes com és el de l’orientació en la tria dels estudis de l’FP ( FPOrienta) .

L’article comença dient : “Quan un professor es jubila on va a parar la seva expertesa ?  … ” Amb aquesta frase el president de JubicatFP , Antoni Martínez,  comença l’entrevista en la que el redactor del diari de l’FP, li va fent les diverses preguntes que li faciliten poder donar una ajustava visió del que és i del que aporta l’Associació de Professors Jubilats de l’FP a l’ensenyament del nostre país.

Podeu llegir l’article des d’aquest enllaç : https://diarifp.cat/2022/04/07/com-aprofitar-expertesa-professors-jubilats-fp-per-orientar-joventut/ 

Convalidacions FP->Universitat

Cal tenir present que els estudis de FP de grau superior convaliden entre un 20 i un 30% de crèdits de la carrera universitària.

Aquesta convalidació varia depenent de les especialitats i de la universitat. Podeu trobar informació per a la convalidació de crèdits entre FP i universitats a l’adreça:

http://universitats.gencat.cat/web/.content/01_acces_i_admissio/CFGS/documents/Convalidacions-Credits-CFGS-Simultaneitat.pdf

 

JubicatFP, col.labora al Saló de l’Ensenyament 2022

Del 16 al 20 de març del 2022 , es celebrarà en el marc de Fira de Barcelona el “Salo de l’Ensenyament” a on des de JubicatFP col.laborarem en les tasques d’orientació tant amb l’aportació de la plataforma FPOrienta com amb la presencia des dels diferents espais destinats a orientar als joves en l’elecció dels seus futurs estudis professionals .

Elegir els futurs estudis, per a un jove adolescent , no és una decisssió ni simple, ni irrellevant  ni al.leatòria,  des de l’Associació de jubilats de la FP volem aportar,  el bagatge dels nostres membres amb molts anys d’experiencia generació darrera generació , per ajudar i donar suport en el procés de reflexió personal que ha d’ajudar a fer la millor i més encertada de les eleccions.

 

“Em sento apartat pels bancs, s’han oblidat de la gent gran”

Sota el lema “Em sento apartat pels bancs, s’han oblidat de la gent gran” en Carlos Sanjuan, un jubilat de la Comunitat Valenciana, ha iniciat un campanya de recollida de signatures a la plataforma change.org adrecada a diverses entitats bancaries perque reconsiderin la seva politica de tancament d’oficines i el seu tracte presencial, especialment amb la gent gran.

Des de JubicatFP volem donar suport a aquesta iniciativa que afecta especialment als jubilats d’avaçada edat, que ja  més de 380.000 signatures amb l’objectiu d’arribar en pocs dies al mig mil.lió.