El projecte FPOrienta incorpora un nou espai amb Intel·ligència artificial (IA)

El projecte FPOrienta incorpora un nou espai amb Intel·ligència artificial (IA)

El projecte FPOrienta, un dels més desenvolupats i destacats de l’Associació (JubicatFP) s’ha obert a la intel·ligència artificial,  creant una nova eina dins de ChatGPT que és el GPT-FPOrienta.  Podeu veure el vídeo creat per explicar el projecte

Des  de fa un mesos que ChatGPT va obrir la possibilitat de que els usuaris amb compte de pagament Premium, poguessin crear entorns personalitzats d’aplicació de ChatGPT, aquests espai s’anomenen GPT’s i existeix una botiga on es poden localitzar. Amb els GPT es facilita  l’elecció de les fonts de dades on ha de fer la cerca ChatGPT i de guiatge del procés de treball per part de la plataforma d’IA.

Es des d’aquesta premissa que des de  l’Associació es va considerar que el projecte FPOrienta no podia quedar al marge de les potents possibilitats que ofereix l’IA i per això ens vàrem posar a treballar en la creació d’un GPT propi, que porta el mateix nom que el projecte @GPT-FPOrienta .

Ha estat i encara segueix estant un procés llarg de probes el que s’ha fet per poder tenir en una bona eficiènciaChatGPT no cal que sigui de pagament.  i fiabilitat  una eina d’intel·ligència artificial que treballi amb dades especifiques de Catalunya en el procés d’Orientació per a l’elecció dels estudis de FP

Si la voleu fer servir, @GPT-FPOrienta  podeu accedir  des de qualsevol compte de ChatGPT. Una vegada esteu dins del chatGPT  a l’esquerra veureu una opció que diu ” Explora els GPT” [1] . Llavors podeu emprar el cercador indicant el nom dels GPT/s que voleu localitzar, en aquest cas escriurem “FPOrienta” [2] . i veurem localitzat el GPT cercat [3]  per poder accedir-hi

 

 

Una vegada hem accedit al GPT de FPOrienta tal com podeu veure en la imatge . el sistema a partir d’ara te escollit el GPT creat per FPOrienta[2] i seguirà les indicacions que li hem donat nosaltres. Agafarà les dades que li hem proveït i seguirà les passes que també li hem indicat, aprofitant l’experiència acumulada amb l’us de la plataforma web del projecte.

Veureu identificat el GPT amb el nom i el logo en el centre de la pagina [3], i una petita descripció del producte [4] . Una vegada hem escollit el GPT, el podem fixar al nostre espai de ChatGPT com podem veure a l’esquerra [5] A continuació tenim els botons d’iniciació  de conversa [6] en aquest cas en tenim 4 que son els permesos .

  1. Obtenir una orientació sobre quins estudis seguir
  2. Obtenir el perfil d’una professió
  3. Sortides professionals segons el territori escollit Centres on estudiar
  4. Centres on estudiar

Cadascuna d’aquestes 4 opcions està programada sobre que ha de fer i que ha de preguntar i com processar la resposta facilitada per l’usuari. Podem escollir qualsevol d’elles   de manera aleatòria tot i que el que te sentit es començar per la 1a opció

En la part inferior tenim la casella per escriure els missatges[7]  siguin respostes a la plataforma o preguntes sobre dubtes que puguem tenir o Informacions que desitgem complementar.

A diferencia del projecte web inicial del FPOrienta que esta més pensat de cara als orientadors, en aquest cas el GPT es de servei tant a orientadors com directament a estudiants , perquè així com el primer no permetia fer preguntes i obtenir respostes, en aquest cas si que se li poden fer preguntes al marge de les converses i el GPT intentarà cercant en les dades que li hem facilitat obtenir la millor i més fiable resposta possible .

Queda encara camí per fer, però des de l’Associació, intentem fer una aportació actual i de qualitat en benefici de la FP del país.

Aquí teniu un vídeo que hem creat per donar a conèixer tot el projecte FPOrienta

Quant a l'autor

administración administrator