MUFACE ha iniciat un nou període extraordinari de canvi d’entitat mèdica amb motiu del conveni 2025–2027. En aquest article us expliquem les novetats, opcions disponibles i passos a seguir.
Quadres Mèdics Mútues a Catalunya 2025 en pdf
Comunicació important sobre el canvi d’entitat mèdica a MUFACE (Concert 2025–2027)
Informació relativa al canvi d’entitat mèdica a MUFACE, arran del nou concert sanitari per al període 2025–2027.
A partir de l’1 de juny de 2025, DKV deixarà de formar part del concert d’assistència sanitària de MUFACE. Això implica que tots els mutualistes adscrits actualment a DKV han de triar una nova entitat mèdica durant el període extraordinari de canvi, establert de l’1 al 31 de maig de 2025.
Les entitats asseguradores concertades disponibles són:
⚠️ Descarregueu i guardeu el resguard del canvi com a justificant.
NO es pot demanar cita prèvia
Per tal de fer cita presencial s’ha habilitat un calendari per ordre alfabètic. El trobareu a:
Si no feu el canvi dins el termini (abans del 31 de maig), MUFACE us assignarà automàticament la Sanitat Pública (INSS) a partir de l’1 de juny de 2025.
Nota: Si voleu continuar amb l’INSS, no cal fer cap tràmit.
DKV continuarà prestant assistència sanitària fins al 31 de maig de 2025, independentment del moment en què feu el canvi.
La nova entitat seleccionada començarà a prestar servei a partir de l’1 de juny de 2025.
Les targetes de la nova entitat es rebran en breu. Si no les heu rebut al juny, podeu sol·licitar un “localitzador” per telèfon per cada visita.
En el cas d’Adeslas: ☎️ 900 50 50 40
Tant si canvieu com si continueu amb la vostra entitat actual, reviseu els quadres mèdics actualitzats, ja que han patit modificacions importants respecte a l’any anterior.
Enllaços útils:
Per a qualsevol dubte, restem a la vostra disposició per oferir-vos suport.
A tothom qui s’acosta al 60 anys una de les seves principals preocupacions és conèixer la data de la seva jubilació i l’import de la pensió que li quedarà desprès de tota una vida de treball i cotització.
Per facilitar el coneixement d’aquestes dades, l’Administració ha posat dues eines a disposició dels usuaris:
En aquest cas dels funcionaris de l’Estat, és important tenir present que la majoria de treballadors han realitzat un període de la seva vida laboral en el Regim de la Seguretat Social, i cal que s’informin correctament de com tractar aquesta cotització a efectes de que no els representi pèrdua de cotització i per tant disminució de la pensió
Trobareu una bona guia sobre la jubilació a “Jubilación clases pasivas” del CSIF
Des de la web de la Seguretat Social, tindrem accés a un “Simulador de autocálculo de la pensión de jubilación“ , una auto-ajuda perquè els treballadors i treballadores propers a l’edat de jubilació pugin fer-se una idea de la prestació que els quedarà i la data de jubilació :
El formulari treballa de forma anònima, utilitzant les dades que se li faciliten, però a ressaltar que no és aplicable per als treballadors sota el Regim de Funcionaris de l’Estat, que ho poden fer des de la plataforma “Simul@“
Tal com trobareu en el document “Protocol per a la gestió de col.laboració” que us podeu descarregar, el professorat en situació de “jubilat” pot realitzar tasques de col.laboració que ha de formalitzar seguint les indicacions donades en Resolució ENS/1479/2014, de 18 de juny
A tal efecte des de la futura Associació de Jubilats de la FP us hem resumit i esquematitzat els passos a seguir per formalitzar l’acció de voluntariat i que són els següents:
1.- Establir el contacte i l’acord amb la direcció del centre o entitat a on es vol realitzar el voluntariat.
2.- Omplir per part del voluntari/a omplir el ““document de compromís” que us podeu descarregar.
3.- La direcció del centre ha de formalitzar la petició davant dels Serveis Territorials omplint el document “Model1”.
4.- En començar la tasca de col.laboració el docent ha de tenir formalitzada i signada la “carta de compromís” (punt2) que s’ha de guardar en el propi centre.
5.- En finalitzar la tasca el centre lliurarà als Serveis Territorials o al Consorci una memòria de la tasca realitzada i aquests la faran arribar als serveis centrals, a SG d’Atenció a la Comunitat Educativa, que elaborarà un informe a partir de totes les memòries.