Arxiu de categories Informació

Xerrades per a persones a punt de jubilar-se

Ens adrecem  des de l’associació de jubilats de formació professional JubicatFP a les persones que estan a punt de jubilar-se o que ja estan jubilades per oferir’ls unes trobades telemàtiques per parlar d’aquesta nova etapa de la vida i els reptes que comporta.

Tenim previst fer dos torns en aquest periode :

  • Primer torn: dimarts 5 de juliol del 2022 a les 11 hores
  • Segon torn: dijous 7 juliol del 2022 a les 17 hores

A la xerrada telemàtica pensem parlar de:

  • Presentació de l’associació.
  •  Reptes que presenta la realitat de la nova situació com a persona jubilada.
  •  Com aprofitar l’expertesa adquirida una vegada jubilat.
  •  Atendre les preguntes que pugueu formular.

Inscripció a la Xerrada

Xerrades JubicatFP

Si voleu contactar amb nosaltres:

Per correu electrònic  jubicatfp@gmail.com

Telèfon  608 69 0170

 

 

 

El diari de l’FP es fa ressò de la tasca de JubicatFP

En la seva edició del 7 d’abril del 2022 , el redactor Bernat Ferrer  fa un extens reportatge al diari de l’FP sobre els inicis de JubicatFP i  com actualment l’Associació s’ha centrat en un dels seus projectes com és el de l’orientació en la tria dels estudis de l’FP ( FPOrienta) .

L’article comença dient : “Quan un professor es jubila on va a parar la seva expertesa ?  … ” Amb aquesta frase el president de JubicatFP , Antoni Martínez,  comença l’entrevista en la que el redactor del diari de l’FP, li va fent les diverses preguntes que li faciliten poder donar una ajustava visió del que és i del que aporta l’Associació de Professors Jubilats de l’FP a l’ensenyament del nostre país.

Podeu llegir l’article des d’aquest enllaç : https://diarifp.cat/2022/04/07/com-aprofitar-expertesa-professors-jubilats-fp-per-orientar-joventut/ 

Convalidacions FP->Universitat

Cal tenir present que els estudis de FP de grau superior convaliden entre un 20 i un 30% de crèdits de la carrera universitària.

Aquesta convalidació varia depenent de les especialitats i de la universitat. Podeu trobar informació per a la convalidació de crèdits entre FP i universitats a l’adreça:

http://universitats.gencat.cat/web/.content/01_acces_i_admissio/CFGS/documents/Convalidacions-Credits-CFGS-Simultaneitat.pdf

 

JubicatFP, col.labora al Saló de l’Ensenyament 2022

Del 16 al 20 de març del 2022 , es celebrarà en el marc de Fira de Barcelona el “Salo de l’Ensenyament” a on des de JubicatFP col.laborarem en les tasques d’orientació tant amb l’aportació de la plataforma FPOrienta com amb la presencia des dels diferents espais destinats a orientar als joves en l’elecció dels seus futurs estudis professionals .

Elegir els futurs estudis, per a un jove adolescent , no és una decisssió ni simple, ni irrellevant  ni al.leatòria,  des de l’Associació de jubilats de la FP volem aportar,  el bagatge dels nostres membres amb molts anys d’experiencia generació darrera generació , per ajudar i donar suport en el procés de reflexió personal que ha d’ajudar a fer la millor i més encertada de les eleccions.

 

“Em sento apartat pels bancs, s’han oblidat de la gent gran”

Sota el lema “Em sento apartat pels bancs, s’han oblidat de la gent gran” en Carlos Sanjuan, un jubilat de la Comunitat Valenciana, ha iniciat un campanya de recollida de signatures a la plataforma change.org adrecada a diverses entitats bancaries perque reconsiderin la seva politica de tancament d’oficines i el seu tracte presencial, especialment amb la gent gran.

Des de JubicatFP volem donar suport a aquesta iniciativa que afecta especialment als jubilats d’avaçada edat, que ja  més de 380.000 signatures amb l’objectiu d’arribar en pocs dies al mig mil.lió.

Presentació del Llibre “Profe i nan. L’orgull de la diferència”

El proper dijous dia 11 de novembre del 2021 a les 19h a l‘Espai Abacus Enric Granados , ( c/Enric Granados 112 de  Barcelona) en Josep Ma. Alañà, membre de JubicatFP, presentarà  el seu tercer llibre que porta per títol “Profe i nan . L’ orgull de la diferència“.

En aquesta obra, consolida ja la seva trajectoria d’escriptor i reivindica el paper de la diferència dins de la nostra societat .

En la presentació del llibre a més de l’autor, intervindran : Jaume Carbonell (assessor d’Octaedro Editorial i exdirector de Cuadernos de Pedagogia) ,  Víctor Saura ( periodista) i Noemí Santiveri ( professora de l’UAB) .

 

JubicatFP present a la XIX Jornada de Qualitat a l’Ensenyament 2021

A l’igual que en l’edició de l’any passat enguany estarem presents el dijous 11/11/2021  a les 11h,  coordinant una taula a la XIX Jornada de Qualitat  a l’Ensenyament , que enguany es celebrarà on-line

A la taula 61 de la Jornada membres de l’Associació exposaran i compartiran sobre  : “Associació de professorat jubilat d’FP: activitats, orientació i serveis a centres” .

En arribar al moment de la jubilació, no tothom te les mateixes expectatives en la seva etapa de jubilat/da, però si que es posa de manifest que entre els docents de la FP es produeix una voluntat de poder aportar el bagatge acumulat al llargs dels anys d’experiència professional.

Amb l’arribada de la jubilació, per a un professor/a que porta en la majoria dels casos més de 30 anys de bagatge sobre la seva especialitat, a la vegada que l’il·lusió per encetar aquesta etapa tan desitjada, s’obre pas la incertesa de ” que fer a partir d’estar jubilat” .  Es per això que des de l’Associació intentarem ajudar a fer el millor possible aquest pas o canvi en l’etapa vital, membres de l’Associació compartiran com ho han viscut i entomat i que els pot aportar l’Associació en aquesta seva nova etapa.

En aquesta línia explicarem quins projectes tenim encetats a l’associació i quines propostes podem oferir en aquests moments.

La pandemia del Covid19, ha suposat un greu trasbals per la continuïtat de les activitats presencials que justament als jubilats per ser grups de risc vivim amb més angoixa, malgrat això l’existència de les plataformes de comunicació on-line i de videoconferència ens faciliten poder seguir mantenint el contacte i és així que seguim fent reunions, formació i tallers sense cap mena de perill

Us animem a que enguany, que podreu participar en la Jornada de Qualitat  des de casa, ( veure programa)  tant si sou jubilats/des com si esteu apunt de ser-ho i heu treballat com a docents de la FP, feu la inscripció , (recordeu que el nostre taller és el número 61)  termini fins el dia 7 de novembre,  i us connecteu a la nostra sala, el proper dijous dia 11 de novembre del 2021 de les 11.00 a 12.45, mitjançant l’enllaç que rebreu al correu electrònic de la vostra inscripció:

!!! Us hi esperem !!!

 

Presentació del llibre : “Mamà,papà, el tutor d’aquest any és un NAN”

En Josep Ma. Alañà, membre de JubicatFP, ha presentat aquest Sant Jordi el seu segon llibre “Mamà,papà, el tutor d’aquest any és un NAN”.

Jubilat desprès de 38 anys de treball en diversos centres educatius i a l’Administració , en Josep Ma, fa un repàs a la seva especial trajectòria professional a mode de viatges, son 7 viatges al llarg de la seva dilatada experiència que vol compartir per ” dedicar a aquells professors i professores que sent diferents han estat referents en la vida dels seus alumnes”.

Podeu adquirir el llibre que te un preu de 12 euros (dels quals 2€ seran donats al Banc dels Aliments), enviant la vostra adreça postal per email a josep.alana@gmail.com i rebreu el llibre i el número de compte per fer la transferència bancària.

Podeu veure la gravació de la presentació que s’ha fet el dia 21 d’abril del 2021 al Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx de Barcelona :

Congrés d’Innovació per a Profesorat de FP

El proper dissabte dia 6 de març del 2021 tindrà lloc “Innovaprofes” un Congrès Virtual per a professorat de la Formació Professional.

Aquest congrés que anualment organitza Dualiza de bankia, enguany per motius d ela pandemia es celebrarà en modalitat virtual, el proper dissabte 6 de març des de les 9:00 fins a les 18:00.

Des de la web de l’event podreu obenir tota la informació

Primeres passes amb Telegram

El proper dijous dia 11 de febrer del 2021, a les 19h encetarem les sessions telemàtiques sobre temes d’interès. En aquesta primera sessió la proposta és un vídeo-taller que ajudarà a conèixer com emprar de manera més senzilla i segura la plataforma de missatgeria instantània Telegram

El vídeo-taller serà impartit per en Ferran Mas membre de l’Associació, per al seguiment i participació es farà servir la plataforma Google Meet, i cal formalitzar la inscripció prèviament per rebre l’enllaç per entrar a la sessió.