JubicatFP ha estat present a les XVIII Jornades de Qualitat a L’ensenyament

JubicatFP ha estat present a les XVIII Jornades de Qualitat a L’ensenyament

El Joan Hidalgo i l’Antoni Martínez membres de l’Associació han dinamitzat el work-coffe virtual de la taula 66 sobre “Associació de professorat jubilat d’FP: activitats, orientació i serveis a centres” .

En l’edició d’enguany el fet de ser virtual ha facilitat la presencia de més docents donat, que no s’han tingut els problemes que representa sempre un desplaçament i la compaginació amb la tasca docent .

Un grapat de “nous jubilats” s’han incorporat a la videoconferència, per escoltar les explicacions del Joan i L’Antoni i a la vegada preguntar sobre els dubtes que tenien.

En aquests moments l’Associació de Jubilats de la FP de Catalunya, es va consolidant, tot i la limitació que està representant la pandemia , ja des d’abans d’aquesta a l’associació es treballava de manera virtual tant per les reunions com pel seguiment dels projectes.  De manera que aquesta situació de virtualitat no es nova pels seus membres.

En el marc de la taula 66 l’Antonio Martínez com a president ha presentat que és l’Associació, com aquesta està oberta a tots els docents jubilats de la FP, i a la vegada quins son els principals projectes que s’estan duent actualment a terme des de JubicatFP que són :

  • El Projecte FPOrienta, enfocat a facilitar l’orientació en l’elecció dels estudis professionals
  • Suport als centres en tasques d’orientació via xerrades
  • Els convenis de Formació que s’estan fent a on es col.labora en tasques de formació
  • Donem suport a les Escoles i Instituts.

En el marc del debat de la taula, van sorgir noves propostes que properament la junta valorarà entomar i fer-les realitat com són :

  • Instaurar uns Premis als millors projectes realitzats per alumnes de FP
  • De manera periòdica realitzar xerrades virtuals sobre temes relacionats amb el jubilats de la FP i el col.lectiu de la Formació Professional

D’altra banda en Joan Hidalgo, ha parlat del “nou status” en que es troben els professors i professores en el moment de jubilar-se . Sense deixar de banda la possibilitat de col.laborar amb la gran diversitat de ONG’s existents, l’associació, tal com ha destacat en Joan i també ho havia fet abans l’Antonio, facilita un espai per poder aportar el bagatge acumulat al llarg de tota la carrera docent.

Desprès de quasi dues hores de converses, es va tancar la taula amb molta energia i ganes de tirar endabant els projectes en marxa i endegar-ne de nous amb la incorporació dels nous jubilats que van mostrar el seu interès en incorporar-se a l’associació.

 

Quant a l'autor

administración administrator