Arxiu anual 2023

Video-taller: “Eines bàsiques d’IA per a ciutadans “

El proper dijous dia 26/10/2023 en el marc de les trobades de l’Associació, tindrem una xerrada-taller sobre un tema tant actual com Intel·ligència Artificial, que ens farà en Ferran Mas .

El taller està obert a tots els membres i simpatitzants de l’Associació i es farà a traves de la plataforma habitual : https://meet.jit.si/JubicatFP .

Aquest  video-taller, tractarà de presentar algunes plataformes gratuïtes i senzilles a on s’aplica intel·ligència artificial, en àmbits com el text, la imatge, l’àudio i el vídeo.

Podeu connectar també des d’aquest codi QR

QR_taller_gener

L’acreditació de competències professionals: Un espai de participació del professorat jubilat de la FP

Des de JubicatFP estem facilitant que els membres de l’Associació i el professorat jubilat en general, pugin participar con a avaluadors del procés.  L’Acreditació de competències professionals representa una oportunitat per a les persones d’aconseguir una acreditació oficial mitjançant la demostració d’allò que la persona usuària és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment.

Acreditació

Podeu accedir a la web de Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya a on trobareu informació tant si us voleu acreditar com si voleu fer d’acreditadors. 

Si voleu informació més concreta sobre com accedir a ser acreditador estant jubilat, posa’t en contacte amb l’Associació jubicatfp@gmail.com

 

JubicatFP aporta la seva plataforma FPOrienta per ajudar en el procés d’orientació als alumnes.

Com en altres anys per aquestes dates, membres de JubicatFP hem   participat en diverses activitats de les que es fan al llarg del territori per ajudar als alumnes que han d’escollir nous estudis.

Des de fa ja alguns anys que la plataforma FPOrienta , dissenyada i creada per membres de l’equip de JubicatFP, està esdevenint una eina de gran ajuda per als professionals de l’orientació, facilitant l’etapa prèvia d’orientació enfocada a que els alumnes facin una prospecció personal de les seves fortaleses i febleses, i a partir d’aquest anàlisi  la plataforma fa una aproximació de propostes,  que posteriorment l’orientador podrà acabar de definir i orientar de manera més personalitzada.

ChatGPT : La intel·ligència artificial (IA) que ja ens ha arribat

 

En aquest  mes de gener iniciem el cicle de tallers on-line  mensuals que seran gratuïts i oberts a tothom que programarem, en principi, cada quart dimarts de mes començant per el proper dimarts dia 31 de gener a les 11h. 

Podreu accedir des de la plataforma jitsi entrant al següent enllaç http://meet.jit.si/jubicatFP 

QR_taller_gener

Per començar el tema escollit serà la presentació de la novedosa aplicació d’intel·ligència artificial anomenada ChatGPT i d’altres semblants.

Com a part de la nostra iniciativa per promoure l’ús de tecnologies de processament del llenguatge natural, seria interesant poder compartir els vostres punts de vista sobre l’ús de ChatGPT en tots els àmbits i especialment en l’àmbit de la FP.

Chat GPT pot resoldre la creació d’exercicis i preguntes de pràctica automatitzades, generació de contingut educatiu i assistència al procés d’ensenyament-aprenentatge, entre d’altres possibles prestacions.

Intentarem presentar l’ús de ChatGPT en diferents àmbits i situacions  com ara la obtenció de respostes tan a temes generals com concrets, la generació automàtica de text a partir de paràmetres concrets, la utilització i el processament del llenguatge natural i l’aplicació d’aquesta plataforma a àmbits de la intel·ligència artificial, entre d’altres.

El taller el farà el nostre company Ferran Mas i tots tindrem l’oportunitat de compartir els coneixements i poder interactuar amb altres experts en aquest camp.

!!! Us hi esperem !!!

Si no coneixeu gaiure cosa del tema, podeu obtenir una descripció del programa i la forma d’instal·lar-lo en l’adreça:  https://www.xataka.com/basics/chatgpt-que-como-usarlo-que-puedes-hacer-este-chat-inteligencia-artificial

Bon Any Nou 2023

Des de l’Associació de Professorat Jubilat de la FP (JubicatFP) , us volem desitjar que tingueu un MOLT BON ANY NOU 2023 .

 

MOLT BON ANY 2023

Que al mig de la foscor,

sempre tinguem 

una llum que ens guii, 

i un llloc clar a on anar